Sprekers

Carlos Infante Ferreira

Carlos Infante Ferreira

Dr. Ir. Carlos Infante Ferreira is universitair hoofddocent aan de Technische Universiteit Delft. Sinds 2009 werkt hij aan de ontwikkeling van verpompbaar hydraat slurries, beiden voor toepassingen in de airconditioning en koeltoepassingen, met ondersteuning vanuit de Koudegroep Delft-Wageningen. Recentelijk is Hongxia Zhou gepromoveerd op dit onderwerp. Haar proefschrift is te vinden onder https://repository.tudelft.nl/islandora/object/uuid%3A76fc37fb-a33e-4c17-a48f-01bbaac72377?collection=research . Bij de besproken ontwikkelingen zijn IBK, Bronswerk Heat Transfer, Wijbenga, Pentair Haffmans, Hollander Techniek , Sparkling Projects, Grolleman en Uniechemie betrokken.

 
Ekkes Brück

Ekkes Brück

Brück is, hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft, en een autoriteit op het gebied van magnetische koelen. Vorig jaar sleepte hij de FOM Valorisation Prize 2016 in de wacht voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van magnetocalorische koeling. Hij kreeg daarvoor een bedrag van een kwart miljoen euro overhandigd.

 
Ernst Berends

Ernst Berends

Ing. Berends is Application Engineer Technology & Innovation bij GEA Refrigeration. Hij is een actief lid van de KNVvK en zit onder meer in de redactie-commissie van RCC K&L. Door de jaren heen is Ernst Berends bij vele projecten betrokken geweest, waaronder de nodige ijsbanen, die vanwege de phase-down en uitfasering van koudemiddelen plus energiebesparing op nieuwe koelinstallaties / systemen overgingen. Zo ook bij Thialf en de recente verbouwing van Snowworld Zoetermeer, waarbij ook een nieuw en energiebesparend koelsysteem werd geïnstalleerd.    

 
Hans Reinders

Hans Reinders

Reinders is directeur van het bedrijf Oxycom uit Raalte. Met zijn klimaatsysteem IntrCooll werd hij eerder dit jaar winnaar van de KNVvK Innovatie Award. Dit is een systeem dat werkt op basis van verdampingskoeling. In die techniek is Reinders een pionier met vele jaren ervaring. Aanvankelijk liet de belangstelling uit de markt te wensen over, maar nu duurzaamheid overal hoog op de agenda staat groeit de vraag naar verdampingskoeling en heeft Reinders klanten over de hele wereld verworven.

 
Jeroen Schröer

Jeroen Schröer

Schröer is zijn loopbaan begonnen als service engineer bij een koudetechnisch installateur. Met een flinke dosis praktijkervaring met industriële koudeinstallaties maakte hij in het jaar 2000 de overstap naar Wijbenga. Jeroen is sinds 2008 directeur van Wijbenga en adviseert u graag over de juiste strategie in het toepassen van natuurlijke koudemiddelen. Lid van de projectgroep KANS (de denktank/adviseur van de NVKL met vooral het vizier gericht op innovatie en kennisoverdracht) en de examencommissie KliQ (het certificeringshuis voor persoonscertificering in de sector Koudetechniek en Klimaatbeheersingen).

 
Kenneth Hoffmann

Kenneth Hoffmann

Nadat de Deen Hoffmann in 2000 afstudeerde aan een technische universiteit in zijn land begon hij als consultant met als specialiteit het koelen van levensmiddelen. Daarna volgende banen bij industriële koelbedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2013 is hij warmtepomp product manager bij GEA Process Technology Center Hierin werkt hij onder meer aan de ontwikkeling van industriële warmtepompen. Hij heeft door de jaren heen een ruime kennis van industriële ammoniak warmtepomp gekregen, inclusief de applicaties. Het gaat om capaciteiten van 200 kW tot 40.000 kW, met toepassingen op het gebied van zuivelproducten, voedselverwerking, gecombineerde warmtekracht en grondbron warmtepompen. In de afgelopen jaren heeft Hoffman diverse artikelen en technische documenten over high efficiency industriële warmtepomp toepassingen gepubliceerd.

 
Roelof Schuitema, technisch directeur voor Blue Heart Energy

Roelof Schuitema, technisch directeur voor Blue Heart Energy

Roelof werkt zijn hele werkzame leven al op het gebied van duurzame energie. Hij studeerde Technische Natuurkunde in Groningen en deed in het verleden wetenschappelijk onderzoek aan zonnecellen. Daarna heeft hij ruime ervaring opgedaan op het gebied van duurzame energie in de bebouwde omgeving bij het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). Van monitoring, testen van installaties in testwoningen tot thermo chemische warmtemopslag. Roelof is 43 jaar, woont met zijn vrouw en tweeling in Amsterdam in een collectief ontwikkeld duurzaam pand voorzien van een WKO installatie.

 
Steven Lobregt (KNVvK en Sparkling Projects

Steven Lobregt (KNVvK en Sparkling Projects

Lobregt is een prominent KNVvK-lid en mede-eigenaar van adviesbureau Sparkling Projects. Hij is specialist in industriële koudetechniek en energie- en milieusubsidies. Als ontwerper van technische energieoplossingen laat hij zich graag uitdagen door opdrachtgevers die innovatie willen inzetten om zuiniger en milieuvriendelijker om te gaan met energie. Volgens Lobregt zijn veel oplossingen achteraf gezien zo eenvoudig, dat het even duurt voordat je beseft: dit was nu innovatie.

 
Titus Bartholomeus

Titus Bartholomeus

Titus Bartholomeus startte 10 jaar geleden het bedrijf Thermass innovations, met als specialisatie product- en systeeminnovatie, onder meer gericht op koeltechnische installaties. De klanten zijn fabrikanten van koeltechnische systemen en componenten over de hele wereld. Bartholomeus kwam tijdens het afstuderen aan de hts-werktuigbouw in contact met de koeltechniek, zijn afstudeerleraar was een voormalig manager van Grenco. Voor de Charpy proeven, ontwikkelde hij een werkende tweetraps-compressor en bijbehorend koelsysteem met succes en studeerde daarmee als eerste student in de geschiedenis van de Hoge school met cum laude af. Dat resulteerde in een baan aanbod als projectingenieur, indertijd projecteur geheten voor Grenco Born. De HTS-W studie volgde na het afronden van de tweejarige stage op zee als scheepswerktuigkundige en stuurman grote handelsvaart. Bij Grenco werd hij in de gelegenheid gesteld om innovatieve koelsystemen te ontwerpen. In 1987 kwam de vraag van een klant of Grenco ook een stof(bacterie)vrije koelruimte wilde ontwerpen. Na een drie maanden durende avond zelfstudie, was het zover. Dat succesvolle ontwerp, leidde tot het aanbod om een bedrijf in cleanroominstallaties te gaan leiden en uitbreiden. Na twee jaar werd een nieuwe uitdaging opgepakt bij Th Witt Kaeltemaschinenfabrik in Aken en werden diverse nieuwe producten en systemen voor de industriële koudetechniek ontwikkeld en in de markt gezet. Grenco bleef geïnteresseerd en zo kwam hij in 1996 weer terug als chiefengineer(technisch directeur) van Grasso international, het vroegere Grenco. In hetzelfde pand zat ook Grasso Products, waar op dat moment de behoefte was aan innovatie van het proces technische (koeling en oliehuishouding) in- en om de zuigercompressoren, ook voor de schroefcompressoren van Grasso Berlijn. Stukgelopen onder de voortdurende organisatorische veranderingen (gaat het nog wel over het te maken product?) besloot Bartholomeus om op 48 jarige leeftijd zich alleen nog met ontwikkeling bezig te houden, en dat als zelfstandige.

 

Kom ook 22 november

PROFITEER VAN KORTING!

Lezers van RCC K&L, InstallatieJournaal en Gawalo plus de leden van KNVvK, ontvangen € 100,- korting!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.